De E3 hoogtepunten van de redactie

De E3 hoogtepunten van de redactie

De E3 zit erop! Het was een week vol nieuwe aankondigingen, trailers en ander game nieuws, waar de redactie nog maar nauwelijks van is bijgekomen. Daarom even een momentje van bezinning en terugkijken wat nu onze hoogtepunten waren van E3 2018.

Microsoft, Sony, Nintendo, Bethesda, Square Enix en nog een legioen aan kleine uitgevers en ontwikkelaars hebben alles wat ze de komende tijd te bieden hebben de wereld in geslingerd. Een overdaad aan toffe games dus, al hebben wij het vermoeden dat de redactie in deze stortvloed zo haar favorieten eruit vist. Daarom vroegen we de redactieleden: Wat waren jouw hoogtepunten van E3 2018?

Rohald

Mocht je een willekeurig persoon in mijn sociale kring vragen wat mijn voornaamste karaktereigenschap is, dan zal het antwoord eenduidig cynisch zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor mijn verwachtingen van de gamingindustrie en zeker voor de conferenties die we zien tijdens evenementen als de E3. Daarnaast ben ik ook heel erg kieskeurig op het gebied van games die ik leuk vind. Niet een goede combinatie voor mijn Steam-bibliotheek, wel een goede combinatie voor mijn portemonnee.

Sessions

Dat gezegd hebbende, hebben een aantal games toch wel mijn interesse gewekt. Bovenaan mijn lijstje staat tegen de verwachtingen in niet Fallout 76, maar Session. De tweemansstudio die verantwoordelijk is voor de nieuwe realistische skateboardgame, is naar mijn mening op weg om een prima product te leveren. Daarnaast moet ik zeggen dat Just Cause 4 er ook weer smakelijk uitziet. Ik ben benieuwd hoe de nieuwe Apex-engine aanvoelt en bij de sandbox past.

Verder kijk ik heel erg uit naar Spider-Man. De gameplay die ons getoond werd zag er tof uit en het webslingeren zag er natuurlijk en vloeiend uit. Ik heb nog wel mijn twijfels over hoe de game gaat presteren met dat snelle voortbewegen in die stad vol details. Dat je een bomvol deel van New York kunt renderen is één ding, maar zodra je geen 60 FPS kunt volhouden is dat toch een lagere prioriteit.

Tot slot moet ik toch zeggen dat Metro Exodus er bijzonder aangenaam uitziet. Het lijkt erop dat de game bij zijn roots blijft, maar toch genoeg aan de setting en de verschillende elementen om een nieuwe ervaring te zijn.

Tim

Mijn hoogtepunt van deze E3 was toch wel het einde van de Bethesda-conferentie. Hoewel we nog maar amper informatie over de games hebben, was ik erg blij met de aankondiging van zowel Starfield als The Elder Scrolls 6. Met betrekking tot die laatste game is de grote vraag nu natuurlijk waar het zesde deel van The Elder Scrolls zich af zal spelen. Op basis van het landschap in de teaser wordt High Rock veel genoemd, maar op dit moment zet ik mijn geld in op Akavir, het mysterieuze continent ten oosten van Tamriel.

 

Fallout 76

Van de games waar meer concrete informatie over bekend is, ben ik het meest enthousiast over Sekiro: Shadows Die Twice. De game van From Software speelt zich af in een gefictionaliseerde versie van het Sengoku-tijdperk van Japan en bevat naar verluid een duidelijkere narratieve structuur dan we gewend zijn van de Japanse ontwikkelaar. De moeilijkheidsgraad en precieze combat van de Soulsborne-games is echter ook in deze titel aanwezig. Al met al is dat een combinatie waar ik erg gelukkig van word.

Een laatste hoogtepunt was voor mij de langverwachte nieuwe trailer van Cyberpunk 2077. CD Projekt Red liet in 2013 al een eerste teaser zien, maar daarna bleef het lange tijd stil rond de game. Mijn enthousiasme was dan ook groot toen de Microsoft-conferentie helemaal op het einde zogenaamd gehackt werd door CD Projekt Red. De trailer die we te zien kregen zag er erg goed uit en ook de verdere informatie die de Poolse ontwikkelaar nadien over de game heeft gegeven is veelbelovend. Een releasedatum hebben we op dit moment nog niet, maar ik kan niet wachten om met de game aan de slag te gaan.

Jermaine

Voor mij staat Spider-Man nog steeds bovenaan het lijstje van favoriete games. Gelukkig komt die game al in september uit en wist ik van tevoren dat we een bak aan nieuwe beelden te zien kregen. Niet alleen klassieke vijanden als Rhino en de Shocker waren te zien, maar ook beelden van het slingeren door New York. Het ziet er gelikt uit en de humor van de comics lijkt ook goed geïntegreerd te zijn. Hopelijk stelt de game niet teleur.

Spider-Man 
 Pixel Vault

 

Verder kijk ik al een aantal jaar uit naar Cyberpunk 2077 en zoals Tim hierboven al zegt, paste het hacken van Microsoft perfect bij hetgeen ze willen bereiken. De trailer zag er strak uit en de lore die de game bevat is tot in de details uitgewerkt. CD Projekt Red heeft in zijn trailer stiekem nog wat hidden messages over microtransacties verstopt, en dat kan ik altijd wel waarderen.

The Last of Us II mag natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje. Deel een vond ik filmisch al erg sterk in elkaar zitten en deel twee belooft dat nog eens dunnetjes over te doen. De gameplay-elementen die we zagen bouwen mooi voort op de toon die de game zet. De grote vraag blijft natuurlijk: waar is het andere hoofdpersonage genaamd Joel?

Robert

Deze E3 keek ik eigenlijk maar naar één persconferentie uit en dat was die van Bethesda. Wat dat betreft heeft het wekenlang hypen goed zijn werk gedaan. Toch vreesde ik dat Fallout 76 een soort Battle Royale online survival ging worden, maar gelukkig bleek dat misplaatst wantrouwen in de studio. De game ziet er geweldig uit en ik kan niet wachten om samen in co-op een Fallout-game te spelen.

Ook de rest van de presentatie van Bethesda was fenomenaal, al liet het uiteindelijk van veel titels weinig concreets zien. The Elder Scrolls 6 is nog minstens drie jaar weg, misschien wel meer. Toch vond ik het een grote verrassing dat een grote studio gewoon zijn roadmap even bekendmaakte. Voor zover ik weet is dat de eerste keer dat een studio zoiets aandurft en dat mogen ze wat mij betreft wel meer doen.

Forza Horizon 4

Toch was Bethesda’s showcase niet mijn hoogtepunt. Dat was uiteindelijk de conferentie van Microsoft, dat er in hoog tempo ontzettend veel games doorheen joeg, met uitgebreide trailers. Dat daar toevallig ook Forza Horizon 4 tussen zit heeft het geluk mee. Toen ik namelijk de schapenweides en de smalle heuvelachtige wegen in de regen zag, wist ik dat ik later dit jaar mag gaan racen door de UK en daar heb ik heel veel zin in. Het feit dat het nu ook een echte online open wereld krijgt, gaat dit waarschijnlijk de racegame van het jaar maken.