De duurste Pokémonkaarten – Verpats je kaarten voor Sun & Moon

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
De duurste Pokémonkaarten – Verpats je kaarten voor Sun & Moon

Pokémon Sun & Moon liggen op 23 november in de winkel! Mocht je spaarrekening nog steeds niet helemaal op peil zijn voor deze aankoop, dan is het misschien tijd om je Pokémonkaarten eens goed te inventariseren. Wie weet zit je op een paar honderd euro aan karton. Zeldzame kaarten worden namelijk voor enorme bedragen verhandeld.

Wanneer je een doos met oude Pokémonkaarten op zolder hebt liggen kan het zinvol zijn deze een keer goed te bekijken. Oude kaarten kunnen soms nog aardig wat geld opleveren.  Wie weet heb je nog wel een oude eerste editie liggen van Venusaur of een zeldzame holo-kaart. Zeldzame Pokémonkaarten kunnen zomaar een paar honderd euro waard zijn of nog veel, veel meer…

1st edition Charizard

Vroeger was je de baas van het schoolplein wanneer je een Charizard had. Het was voor lange tijd een van de sterkste kaarten en zelfs de juf of meester had ontzag voor je als je deze vuur-pokémon in bezit had. Uiteraard heb je deze kaart achter dubbel glas in een luchtdichte vitrine staan en dan is je kaart zomaar een paar honderd tot zelfs duizend euro waard. Mocht de kaart in iets mindere staat zijn, dan zul je genoegen moeten nemen met een euro of vijftig. Niet getreurd, want dat is namelijk genoeg om Pokémon Sun of Moon in huis te halen.

charizard

Lugia – Neo Genesis (rare holo)

Mocht alleen Sun of Moon niet genoeg zijn en wil je per se beide versies kopen op het moment van release? Dan moet je een iets fraaiere collectie bezitten. Een zeldzame Lugia-kaart uit de Neo Genesis-serie bijvoorbeeld. Deze kaart is voor meer dan $120 over de toonbank gegaan, maar de kans dat deze op zolder rondzwerft is dan ook een stukje kleiner. Voordat je nu juicht dat je inderdaad een Lugia-kaart in bezit hebt: het gaat dus wel om deze hele specifieke variant, anders kom je niet verder dan de gemiddelde prijs voor een Magikarp.

lugia

Shining Magikarp

Ik dacht lacherig te kunnen doen over Magikarp, maar er blijkt dus een Magikarp-kaart te zijn, waar je geen nee tegen zegt. Shining Magikarp is op zijn minst $35 waard en er is al eens $250 betaald op eBay voor de gele water-pokémon. Het gaat dus inderdaad om de speciale shiny gele variant, de rode zit eigenlijk niemand op te wachten.

shining_magikarp__66_64__neo_revelation

Espeon POP 5 series

Je hebt misschien niet alleen de game, maar ook nog een Nintendo 3DS nodig. Dan moet je toch echt met serieus zeldzame kaarten over de brug komen. Deze Espeon bijvoorbeeld. De Japanse kaart is zo zeldzaam dat er op dit moment tussen de 600 en 1200 euro voor betaald wordt. De kaart was alleen middels een speciaal evenement in Japan te krijgen en er moest ook nog eens goed gepresteerd worden in een wedstrijd om de kaart te bemachtigen. Daarom ligt de gemiddelde waarde ruim boven de 500 euro.

espeon_%e2%98%86__16_17__pop_series_5

Pre-release Raichu

In wielertermen valt deze kaart in de hors categorié, een kaart uit de buitencategorie dus. Van deze Raichu zijn er maar tussen de tien en vijftien gedrukt en dat maakt de kaart erg zeldzaam en gewild. Deze kaart kost dan ook geen dubbeltje minder dan $10.000. Pre-release Raichu ligt dan ook niet op zolders, maar in keurig afgesloten vitrines of nog beter: in een kluis. Mocht je juist geld over hebben na het kopen van Pokémon Sun & Moon, dan kun je overwegen je geld in Pokémonkaarten te stoppen. De kaarten worden er namelijk niet goedkoper op. Zo nu en dan duikt de Raichu-kaart weer op via een verkoper op eBay, een goed moment om een leuke investering te doen.

raichu-prerelease-card

Pikachu Illustrator

Geen Pokémon die je kunt inzetten in de Trading Card Game, maar een trainer. De speciale Pikachu Illustrator-kaart kwam uit in Japan en een van de kaarten is al gauw  tussen de $50.000 en $100.000 waard, afhankelijk van de staat waarin het karton verkeert. Leuke kaart om te verkopen dus, want dan kun je naast Pokémon Sun & Moon ook een leuk vakantiehuisje kopen om daar ongestoord te spelen. Kleine kans dat je deze kaart in bezit hebt, want deze is ook exclusief in Japan uitgedeeld, aan deelnemers van een tekenwedstrijd. Leuk prijsje dus als je deze al die tijd netjes hebt bewaard.

pikachu-illustrator