De beste accessoires voor de PlayStation 4

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
De beste accessoires voor de PlayStation 4

Heb je net een PlayStation 4 gekocht, maar weet je nog niet zo goed wat je wilt qua accessoires? Of doet je console al een tijdje trouwe dienst, maar wordt het tijd om je collectie wat uit te breiden? Dan hebben wij de beste accessoires voor je bij elkaar verzameld. Zo kun je er zeker van zijn dat je alles uit je console haalt, of je nu thuis of onderweg bent. Dit zijn onze vijf favoriete accessoires voor de PlayStation 4.

Voor voldoende opslag: Seagate Game Drive 4TB

Tien jaar geleden konden we het ons haast niet voorstellen: een harde schijf met een opslagcapaciteit van één terabyte is onvoldoende voor de gemiddelde gamecollectie. Vandaag de dag weten we wel beter met games die al snel honderd gigabyte of in sommige extreme gevallen nog meer in beslag nemen. Je wilt voorkomen dat de harde schijf van je PlayStation 4 plots vol is wanneer je een nieuwe game probeert te downloaden.

PlayStation 4 Accessoires 
 Pixel Vault

In dat geval biedt een externe harde schijf een makkelijke en betaalbare oplossing. Onze keuze gaat daarbij uit naar de op de console gerichte Game Drive schijven van Seagate, die voor zowel de Xbox One als de PlayStation 4 te koop zijn. Voor nog geen 65 euro prik je er gemakkelijk een extra terabyte bij. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kies je de versie met vier terabyte aan opslag. Zo weet je zeker dat je de komende jaren nog voldoende games kan installeren.

De Seagate Game Drives zijn te koop in verschillende opslagcapaciteiten. De 1TB-versie kost je net geen 65 euro. Voor 2TB ben je 79,99 kwijt en voor de 4TB-versie betaal je 119,90. Nog geen 3 cent per gigabyte, een prima deal lijkt ons zo.


Voor een volle controller: HyperX ChargePlay Duo

Waar we liever lege harde schijven zien dan volle, is het bij een controller natuurlijk precies andersom. Een lege controller komt altijd op het verkeerde moment, vooral wanneer je net in een spannend potje Fifa of Call of Duty zit. Continu aan een draad vast zitten om je controller vol te houden is ook niet ideaal, dus moet je er voor zorgen dat als je klaar bent met gamen je de controller even aan de oplader gooit.

PlayStation 4 Accessoires 
 Pixel Vault

Hoewel de standaard micro-USB kabel de makkelijkste oplossing lijkt, is het natuurlijk niet de meest opgeruimde manier om je controller op te laden. Daarvoor biedt HyperX uitkomst met de ChargePlay Duo. Een handig statief waar je twee controllers gemakkelijk in kan klikken waarna ze direct beginnen met opladen. Geen gepriegel meer met welke kant van de usb-connector boven moet of kijken of er nog USB-poorten vrij zijn. Dankzij de indicator aan de weerskanten van de oplader zie je ook meteen hoe vol je controllers zijn.

De ChargePlay Duo van HyperX is te koop voor ongeveer 25 euro.


Voor net een nieuwe beleving: PlayStation VR

Wat de PlayStation 4 net wat meer uniek maakt dan andere huidige consoles is natuurlijk de brede ondersteuning voor virtual reality. Voordat je echter in de wereld van VR kan duiken, heb je nog wel een belangrijk accessoire nodig: de PlayStation VR-headset. Zet de headset op je hoofd en de camera voor je televisie en je bent klaar om de wereld van virtual reality in te duiken.

PlayStation 4 Accessoires 
 Pixel Vault

Voordat je met de PlayStation VR-headset aan de slag gaat, moet je natuurlijk wel met een aantal dingen rekening houden. De voornaamste is de camera: heb je deze al staan, dan kan je de headset ook gewoon los kopen. Beschik je nog niet over de camera, dan zijn er handige bundels die samen met de camera en één of meerdere games komen. Zo is er de PlayStation VR V2 Mega Pack, waar standaard meteen vijf games bij worden meegeleverd waaronder de WipeOut Omega Collection en Doom VFR.

Voor de PlayStation VR-headset zonder camera betaal je net geen 240 euro, terwijl een pakket met camera en game gemiddeld voor 300 euro over de toonbank gaat. De Mega Pack met vijf games kost je drie tientjes meer en komt uit op 329 euro.


Voor beter geluid: HyperX Cloud Alpha

Het maakt niet uit op welk platform je gamed, er is een accessoire die altijd terug zal komen: een goede headset. Deze kun je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt, maar een mooie middenweg tussen goed geluid en een betaalbare prijs is de HyperX Cloud Alpha headset.

PlayStation 4 Accessoires 
 Pixel Vault

De HyperX Cloud Alpha headsets zijn bij gamers over de hele wereld geliefd, voornamelijk om twee redenen. Allereerst is er de uitstekende geluidskwaliteit die je krijgt met de 50 millimeter drivers die in de oorschelpen verstopt zitten. Het andere is de uitstekende bouwkwaliteit, te danken aan het aluminium frame dat over je hoofd loopt. Ondanks dat het frame door het aluminium licht is, verliest het zijn stevigheid niet en zit de headset fijn op je hoofd.

De HyperX Cloud Alpha sluit je gemakkelijk aan op je controller via de meegeleverde kabel, maar is helaas niet draadloos te gebruiken. Voor een draadloze ervaring is de HyperX Cloud Flight een prima optie, maar daar betaal je wel weer bijna 40 euro meer voor. De HyperX Cloud Alpha gaat voor 86,99 euro over de toonbank.


Voor als eerste over de finishstreep: Logitech G29

Wanneer je van racegames houdt, komt er een moment dat je ook die ervaring naar een hoger niveau wilt tillen. De beste manier om dat te doen is door een racestuur aan te schaffen voor je PlayStation 4, maar net als veel andere accessoires komen ook de stuurtjes en pedalen in vele vormen en prijzen. Wanneer je niet meteen een tweede hypotheek wilt afsluiten, maar toch een toffe race ervaring wilt hebben, komen we al snel bij de Logitech G29 uit.

PlayStation 4 Accessoires 
 Pixel Vault

De G29 Driving Force van Logitech is een van de populairdere combinaties en dat is niet zonder reden. De G29 is te gebruiken op zowel de PlayStation 4 als de pc en beschikt over bijna alles wat je als racer maar kan nodig hebben. Het stuur is voorzien van alle knoppen die je maar nodig kan hebben en het pedalboard heeft drie stevige, metalen pedalen voor gas, de rem en de koppeling. Het enige wat ontbreekt is een echte schakelbak in plaats van flippers, maar ook deze is relatief makkelijk toe te voegen aan je setup.

De Logitech G29 Driving Force kost tussen de 210 en 220 euro, afhankelijk van waar je deze wilt kopen. Voor de Logitech Driving Force Shifter betaal je nog 50 euro extra, maar als je de ervaring compleet wil maken is dit het geld zeker waard.


Dit zijn de vijf accessoires die je voor je nieuwe of vertrouwde PlayStation 4 in onze ogen niet mag missen. Welke accessoires zijn voor jou een must? Laat het ons weten in de comments.