De 16 van 2016 | #13: FIFA 17

archief
Pixel Vault op 15 januari 2020
De 16 van 2016 | #13: FIFA 17

Elk jaar is het weer de grote vraag of de nieuwste telg in de FIFA-franchise de vorige games kan overtreffen en of EA Sports de miljoenen spelers opnieuw een jaar zoet kan houden. Dit jaar was dat zeker het geval en het is dus niet gek dat FIFA 17 het heeft geschopt tot onze 16 van ’16.

FIFA is elk jaar van de partij met een release en kent nog steeds een gigantisch aantal trouwe fans en spelers. De franchise was dit jaar na twee toch wat matige delen toe aan een nieuwe aanwas in de selectie. EA Sports heeft zijn beste scouts eropuit gestuurd, want de aanwas heeft gezorgd voor een frisse wind in de franchise in de vorm van FIFA 17. Het grootste toptalent van de nieuwe selectie aan features was The Journey. In deze modus kruipen spelers in de huid van de jonge Alex Hunter die in één seizoen moet bewijzen dat hij een wereldtalent is. De modus is geweldig uitgewerkt, maar helaas erg aan de korte kant, waardoor de modus dus echt als toptalent gezien kan worden; de potentie is enorm, het maximale moet er echter nog worden uitgehaald.

De 16 van 2016 | FIFA 17 | Pixel Vault

fifa17_02

Het toevoegen van The Journey werd onder andere mogelijk gemaakt door de introductie van de Frostbite Engine, die voor de grafische pracht en praal heeft gezorgd. Combineer dit met aanwinsten als een lager tempo, meer controle over dode spelmomenten en een verbeterde AI, en je hebt een geweldige FIFA-ervaring te pakken. Echter is in de maanden na release wel gebleken dat de game wat consistentie mist. Verschillende patches en tweaks willen de game nog wel eens op z’n kop zetten, waardoor input lag en een verstoorde AI ervoor kunnen zorgen dat FIFA 17 weer een weekje de kast in gaat.

De 16 van 2016 | FIFA 17 | Pixel Vault

Als alles wél werkt, en dat is gelukkig het gros van de tijd het geval, speelt de game heerlijk weg. Het is nog steeds een genot om zorgvuldig een aanval op te zetten om vervolgens de bal prachtig in het doel te zien verdwijnen. Verder is er buiten het voetbal meer te doen en te verdienen. In de carrière-modus word je echt in de managerszetel geduwd, wat de nodige verwachtingen met zich meebrengt. Zo moet je letten op je financiën, maar ook op je succes in binnen- en buitenland. Vergeet ook vooral niet je jeugdopleiding op peil te houden.

FIFA17 | Pixel Vault

Al met al hebben we de selectie van FIFA 17 dan ook rijkelijk beloond met een score van 90. Dit was ook terug te zien in de manier waarop de game ontvangen werd, want iedereen was razend enthousiast over The Journey, de vernieuwde carrière-modus en het uitbreiden van Ultimate Team met FUT Champions en Squad Building Challenges. Ook de redactie was enthousiast en we maken nog steeds van tijd tot tijd een momentje vrij om te kijken wie er nou bovenop de FIFA-troon mag plaatsnemen, waarbij de emoties nog wel eens willen uitstijgen boven die van een Champions League-finale. Wat een potje digitaal voetbal wel niet met je kan doen!


Bekijk de andere games uit ‘De 16 van 2016’:

De 16 van 2016 | #14: World of Warcraft: Legion | Pixel Vault De 16 van 2016 | #12 F1 | Pixel Vault