De 16 van 2016 | #04: Watch Dogs 2

archief
Pixel Vault op 15 januari 2020
De 16 van 2016 | #04: Watch Dogs 2

Misschien is Watch Dogs 2 wel de grootste verrassing van het jaar. Voor mij in ieder geval wel. De verwachtingen waren, door het tegenvallende eerst deel, niet hoog gespannen. Maar wat Ubisoft toch heeft weten neer te zetten met Watch Dogs 2 is fenomenaal. Daarom verdient deze heerlijke hack-game een prominente plek in onze 16 van ’16 lijst. Op nummer 4: Watch Dogs 2.

Ondanks het feit dat deeltje één redelijk goed werd ontvangen en beoordeeld door verschillende critici, waren gamers not amused. Ubisoft had een grote hype gecreëerd rond de release van deze game. Het concept van het hacken vond men geweldig, om nog maar te zwijgen over de geweldige graphics waarmee Ubisoft op de proppen kwam. Na release bleken deze in de game erg tegen te vallen en had de game meerdere gebreken. Gamers voelden zich bekocht en waren boos. Veel tijd om met een zure smaak in de mond te zitten hadden gamers niet, want deel twee werd ongeveer twee jaar na de release van nummertje één aangekondigd. Ubisoft leek zich duidelijk gauw te willen herstellen van het foutje dat ook wel bekend staat als Watch Dogs.

watch-dogs-2-golden-gate

Ubisoft heeft enorm geleerd van hun fouten en heeft de feedback van hun fans duidelijk serieus genomen. Watch Dogs 2 is voorzien van een kleurrijk karakter, Marcus, die niet altijd even serieus is en daardoor erg vermakelijk is. Ook de geweldige stad San Francisco is kleurrijk en straalt een vrolijk en open gevoel uit. Er zijn naast de hoofdmissies en nevenmissies genoeg casual activiteiten te doen in de stad. Voorzie Marcus van een nieuwe outfit, koop de gaafste auto’s (merengue!), ga op zoek naar data of paintjobs, verzamel geldzakken, ga karten, word Uber-chauffeur, hack online een tegenspeler, doe missies samen met je vrienden, zoek ScoutX locaties…. Vervelen hoef je je in ieder geval nooit in de bruisende stad San Francisco.

En de foutjes van deel één? Daar hebben we het niet meer over in deel twee. Hoe je eerst binnen de kortste keren met je vierkante gebakje op de bodem van het meer lag, gaat het besturen van auto’s in Watch Dogs 2 een stuk beter. Niet optimaal, maar zeker beter. Ook het schieten voelt beter en is makkelijker. En helemaal mooi is het feit dat je in deel twee niet iedereen lam hoeft te schieten, je kunt ook heel subtiel je stroomstootwapen gebruiken. Voor de “Make love, not war”-types zoals ikzelf erg goed voor je karma. Oja, en de politie zoekt je dan minder snel. Ook niet onbelangrijk.

watch-dogs-2-hacking

Het mag duidelijk zijn, we missen Aiden Pearce geen seconde in Watch Dogs 2 en dat is geen probleem. Want we hebben genoeg aan Marcus en zijn DedSec vrienden. Watch Dogs 2 is eigenlijk wat het eerste deel had moeten zijn. Je bent zeker een dief van jezelf als je Watch dogs 2 geen kans geeft. Of je nou een speler van het eerste Watch Dogs-uur was of niet. De game kan ook prima worden gespeeld als je niet bekend bent met het eerste deel. Doe jezelf een pleziertje en gun jezelf uren speeltijd met Marcus en z’n vrienden. Je zult er geen spijt van krijgen. Twijfel je alsnog? Bekijk dan onze review, waar we de game maar liefst belonen met een 93. Dat zegt toch genoeg?


Bekijk de andere games uit ‘De 16 van 2016’:

De 16 van 2016 | #05: DOOM | Pixel Vault De 16 van 2016 | #03: Battlefield 1 | Pixel Vault