DayZ nu als stand-alone op Steam Early Access

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
DayZ nu als stand-alone op Steam Early Access

De stand-alone versie van de ArmA II-mod DayZ is beschikbaar gekomen als Early Access-game op Steam. De mod wordt ontwikkeld door Bohemia Interactive, de studio achter de ArmA-games en staat onder leiding van Dean ‘Rocket’ Hal.
DayZ is al langer beschikbaar als mod voor ArmA II, maar kan nu dus gespeeld worden zonder een exemplaar van de game. Origineel wou Hal al een alfaversie van de stand-alone editie in 2012 uitbrengen, maar dat bleek niet haalbaar. Een jaar later is de alfaversie er dus wel, maar de ontwikkelaars waarschuwen wel dat de game nog vol fouten zit. Hal raadt gamers dan ook aan om de titel alleen te kopen als ze ook daadwerkelijk mee willen helpen aan de ontwikkeling van de game.
DayZ is een survival horrorgame die zich afspeelt in Rusland, waar de spelers na een zombie-apocalypse moeten zien te overleven. De game wordt geroemd om zijn ongenadige karakter: er zijn geen checkpoints of savegames in de game, dus een enkele fout kan betekenen dat je helemaal vanaf het begin weer moet beginnen. De stand-alone versie kost 30 euro en is nu te koop op Steam Early Access.