David Hayter: “Ik heb echt geen rol in Metal Gear V!”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
David Hayter: “Ik heb echt geen rol in Metal Gear V!”

Fans blijven aanhoudelijk zeuren aan het adres van David Hayter of hij toch echt geen rol heeft in Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, maar volgens Hayter, stemacteur van Solid Snake en Big Boss in de eerdere Metal Gear Solid-delen, heeft hij niks met de game te maken.

Op Twitter werd hem voor de zoveelste keer gevraagd of hij stiekem toch een rolletje heeft in de nieuwe Metal Gear, maar David vloog aardig uit zijn slof: “Jongens, voor de tien miljoenste keer: ik zit niet in de nieuwe Metal Gear V. Op wat voor manier dan ook. Geen grap. Gewoon de waarheid.” Opvallend is dat Hayter de naam van de game niet volledig uitschrijft, hoewel dit te maken kan hebben met het beperkt aantal karakters in een Twitterbericht. Fans van de serie zien dit echter als een misleiding , iets waar Kojima wel een handje van heeft.

In Metal Gear Solid V: The Phantom Pain neemt Keither Sunderland de rol over van David Hayter. Sunderland is bekend van onder andere de televisieserie 24. Volgens Hideo Kojima, bedenker van Metal Gear Solid, gaat de Metal Gear-serie met dit deel een andere richting op en wilden ze daar dus ook een nieuwe stemacteur bij betrekken.