Dauntless accounts verhuizen naar Epic Games Store

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dauntless accounts verhuizen naar Epic Games Store

De multiplayer RPG-game Dauntless gaat verhuizen naar de Epic Games Store. Hierdoor laat de game zijn eigen launcher van ontwikkelaar Phoenix Labs achter. Dit werd al tijdens de afgelopen Game Awards bekendgemaakt. Maar inmiddels is er een hele uitleg hoe het in zijn werk gaat.

Dauntless verhuist van zijn eigen launcher naar die van de Epic Games Store. Dat heeft ontwikkelaar Phoenix Labs gemeld tijdens de Game Awards. Misschien was dit al oud nieuws, maar er is nu ook bekend hoe de accounts omgezet gaan worden. Dit is via een FAQ pagina die Phoenix Labs op zijn site heeft geplaatst.

De ontwikkelaar heeft aangegeven dat de spelers niks hoeven te doen behalve de Epic Games Store launcher te downloaden. Voor de rest zal alles automatisch gebeuren. Echter is er wel een probleem met de spelersnamen die al bezet zijn bij Epic Games. Hierdoor zullen de spelers van Dauntless hun naam moeten aanpassen om niet dezelfde naam te krijgen. Er is daar nogal fel op gereageerd door de spelers in de Dauntless’ fora.

Spelers van de game zullen voordelen halen uit de verhuizing. Zo zal de game door middel van cross platform een wijder bereik hebben. Dit komt overeen met Fortnite waarbij dat ook al kan. Volgens Phoenix Labs zal de verhuizing zo snel mogelijk plaatsvinden.