Darkest Dungeon DLC The Color of Madness aangekondigd

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Darkest Dungeon DLC The Color of Madness aangekondigd

Darkest Dungeon is volgens de redactie al lastig genoeg, maar volgens Red Hook Studios kon daar nog wel een schepje bovenop. In de aankomende DLC The Color of Madness mogen we het opnemen tegen heuse aliens.

The Color of Madness is de derde DLC voor Darkest Dungeon en voegt een kleine alien-invasie toe aan je hamlet. Er is namelijk een komeet geland in de molen net buiten je donkere dorpje in de game en hier komen een hele reeks aan nieuwe quests en monsters uit voort. Deze quests zijn net even anders dan je gewend bent, want er zit namelijk een oneindige survivalmodus in. Het gaat er bij deze missies om hoe lang je kunt overleven en niet óf je het overleeft. Dat is namelijk onmogelijk. Je moet golf na golf aan aliens verslaan en hopen dat je een nieuwe highscore neerzet, die je dan kunt vergelijken met je vrienden.

Verder zit er een nieuwe vijandelijke factie in de game: The Husks of the Miller. Dit zijn de voormalige bewoners van de geraakte molen, die nu het boerenland afstruinen. Verder worden er nieuwe items aan de game toegevoegd, die je hopelijk een beetje kunnen helpen de nieuwe vijanden te verslaan.

Het is nog niet bekend wanneer de uitbreiding precies uitkomt. Red Hook Studios heeft het in hun bericht over het voorjaar van 2018. Wel hebben ze meer informatie over de consoleversies van de game. Zo krijgen de PlayStation 4 en PS Vita de Shieldbreaker DLC op 6 december. De Nintendo Switch-versie laat dan helaas wel nog even op zich wachten, maar de vorige uitbreiding Crimson Court en Shieldbreaker zijn wel meteen beschikbaar bij de release op de Switch. Ook wordt er nog altijd gewerkt aan een Darkest Dungeon-versie voor iPad.