Dark Souls 2 voor next-gen aangekondigd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dark Souls 2 voor next-gen aangekondigd

Last-gen bezitters hebben al even kunnen genieten van Dark Souls 2, de RPG die bekend staat om zijn behoorlijk hoge moelijkheidsgraad. Maar Namco Bandai en From Software hebben goed nieuws voor de next-gen bezitters. Dark Souls 2 komt namelijk in 2015 naar de Xbox One en PlayStation 4.

De aankondiging werd gedaan middels een trailer, waarin ook gelijk de volledige titel van de game vermeld wordt. De game zal voluit Dark Souls 2: Scholar of the first sin gaan heten, en zal qua content bestaan uit het originele Dark Souls 2, aangevuld met de 3 DLC-pakketten en nieuwe verbeteringen.

Uiteraard zal de game op grafisch gebied een stuk verbeterd zijn en zal ook nieuwe content krijgen, waaronder “een uitgebreid verhaal met nieuwe evenementen en NPC’s, alsook dodelijkere vijanden en verbeterde gameplay”. Deze verbeteringen zullen ook doorgevoerd worden op de PC versie, die ook gebruik zal maken van DirectX 11.

De release van de next-gen versie van Dark Souls 2 staat gepland voor 7 april 2015. Dark Souls 2: The scholar of first sin zal ook op de PlayStation 3 en Xbox 360 verschijnen.