Daredevil krijgt geen vierde seizoen op Netflix

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Daredevil krijgt geen vierde seizoen op Netflix

De blinde superheld Daredevil die de straten van Hell’s Kitchen misdaadvrij houdt, krijgt geen vierde seizoen op Netflix. Dit lieten Netflix en Marvel onlangs weten. Het is niet de eerste keer dat er een serie over een Marvel-superheld geannuleerd wordt. Iron Fist en Luke Cage krijgen namelijk ook allebei geen derde seizoen. Dat werd in oktober bekendgemaakt door de streamingsdienst.

Het is niet de eerste keer dat Netflix series stopzet die in co-productie met een ander bedrijf werden gemaakt. Deze trend is vooral waarneembaar wanneer de co-producent ook een streamingsdienst heeft of krijgt. Eerder voerde het bedrijf ook al American Vandal en de toekomstige films van Walt Disney af. Het is opvallend dat Disney, waar Marvel deel van uitmaakt, in 2019 een eigen streamingdienst krijgt die Disney+ heet.

In een verklaring liet Netflix het volgende weten:

“Hoewel we de serie op Netflix stopzetten kunnen we de eerste drie seizoenen voor nog een hele lange tijd (her)bekijken. Dit allemaal terwijl het personage van Daredevil verder leeft in toekomstige projecten van Marvel.”

De enige Marvel-personages waarvan de series dus verder gaan zijn Jessica Jones en The Punisher. Jessica Jones komt terug voor een derde seizoen en The Punisher voor een tweede. Of dit ook de laatste seizoenen zijn, is niet bekend.