Dante’s Inferno is de nieuwe EA Access-game

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Dante’s Inferno is de nieuwe EA Access-game

Xbox One-gamers met een EA Access-abonnement kunnen de komende tijd aan de slag met een nieuwe gratis titel. EA voegt namelijk de uit 2010 stammende game Dante’s Inferno toe aan de lijst met gratis games. Pc-gamers met een Origin Access abonnement hebben pech, de game is alleen gratis beschikbaar voor de Xbox One.

Dante’s Inferno verscheen oorspronkelijk in 2010 voor de Xbox 360. De game werd ontwikkeld door het inmiddels ter ziele gegane Visceral Studios en is losjes gebaseerd op het eerste deel van de Goddelijke Comedie, het epos van de Florentijnse dichter Dante Alighieri. In de game kruipen spelers in de huid van Dante en moeten ze door de negen cirkels van de hel afdalen om Beatrice te redden uit de klauwen van de duivel.

Dante’s Inferno is de 63e game die EA toevoegt aan de EA Access Vault voor de Xbox One. De line-up bestaat verder uit een aantal Xbox One-games, waaronder Battlefield 1 en FIFA 17, en een aantal Xbox 360-games, zoals Mass Effect en Mirror’s Edge. Later dit jaar komen ook Fe, FIFA 18 en Burnout Paradise Remastered nog naar EA Access.