Dankzij VR blaakt Shuhei Yoshida van zelfvertrouwen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dankzij VR blaakt Shuhei Yoshida van zelfvertrouwen

Dankzij technologie zoals de Oculus Rift en voornamelijk Sony’s eigen Project Morpheus blaakt Sony topman Shuhei Yoshida van het zelfvertrouwen. Hij zegt dat games die gebruik maken van de VR-technologie zoveel beter zijn dan de traditionele games dat het “bijna niet meer eerlijk is”.

In een interview met The Verge was meneer Yoshida alles behalve ingetogen toen  men hem vroeg over Virtual Reality en Project Morpheus. “We hebben hier iets wat we nog nooit ervaren hebben. We willen tijdens het ontwikkelen van games en hardware altijd een nieuwe ervaring te leveren en het hebben van VR-technologie is bijna niet eerlijk meer. Ontwikkelaars kunnen in no-time een werkend prototype afleveren en we hebben veel diverse dingen voorbij zien komen”, aldus een bescheiden Yoshida.

Volgens Yoshida is Project Morpheus niet een kleine tussenhalte voor Sony, maar iets heel belangrijk en het wordt dan ook heel serieus genomen. Hetzelfde werd ook gezegd over de Sony Move, maar zelfs een blinde kan de potentie van VR zien. Dat de headset telkens weer wordt verbeterd door Sony om de ervaring te verbeteren spreekt boekdelen over hoe serieus het genomen wordt.

“Alle ontwikkelaars die aan een VR-project zij begonnen moeten opnieuw leren om te ontwikkelen. Veel van de tech en eerder gemaakte software kan toegepast worden voor VR, maar de aanpak moet meestal radicaal anders. Wanneer de games of de software slecht is gemaakt, kan de gebruiker misselijk worden of erger, wat uiteraard een slechte introductie zou zijn. De stap van VR zou even groot kunnen zijn als de stap die de games-industrie maakte met de introductie van 3D-kaarten, zo’n 20 jaar geleden.”

Yoshida kaartte als laatste aan dat Project Morpheus boven alles “betaalbaar” moet worden voor de normale consument, als Sony er veel van wil verkopen. Een prijs is nog niet aangekondigd, maar “meer dan $1000 dollar zou men niet hoeven te betalen”.