Dangerous Golf

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Dangerous Golf

Soms heb je niet veel nodig om een simpel concept om te zetten in een hilarisch product. Een golfbal, een ruimte vol met dure spullen, wat explosies en je bent klaar. Dat moeten ze immers gedacht hebben bij Three Fields Entertainment, want dat concept is het hele principe achter hun eerste game: Dangerous Golf. Als je dan ook nog eens nagaat dat diezelfde breinen verantwoordelijk waren voor Burnout kan je niets anders dan een knallend geheel verwachten.

Criterion Games is een studio die veel gamers toch voornamelijk kennen van de chaotische racegame Burnout. Een game waarin hoge snelheden en vele explosies centraal stonden. Maar nadat Electronic Arts de studio opkocht en weghaalde bij de populaire franchise, was het voor de oprichters van de studio tijd om hun spullen te pakken en opnieuw op eigen benen te staan. Het resultaat daarvan is Three Fields Entertainment. Maar zoals het gezegde gaat, bleven deze schoenmakers bij hun leest en kozen ze ervoor om opnieuw een spectaculaire, actievolle game te maken.

Dangerous-Golf-04

Zoals de naam al doet vermoeden draait het in Dangerous Golf dit keer niet om snelle wagens, maar om de over het algemeen nogal tamme sport: golf. Inderdaad: zo’n klein balletje met flink wat kracht over een uitgestrekt veld slaan om uiteindelijk de hole te bereiken. Maar als je die grote open velden vervangt door compacte ruimtes die tot op de nok toe gevuld zijn met breekbare spullen, dan is chaos natuurlijk gegarandeerd. Dat is dan ook precies wat ze bij Three Field willen.

Nog altijd is het de bedoeling dat je de golfbal in de hole krijgt in ieder level en het liefst in één slag. Punten krijg je echter alleen als je objecten vernielt en dus moet je zoveel mogelijk schade aan zien te richten. Om de chaos wat grootser te maken, kan je golfbal veranderen in een SmashBreaker, een kleine stuiterende vuurbal die je pas kan inzetten als je voldoende schade hebt aangericht. Als het dan zover is, kan je helemaal los gaan.

Dangerous-Golf-02

Het zal echter niet vanzelf gaan en je zal zeker moeite moeten doen als je op ieder van de honderd-plus levels een gouden medaille wilt behalen. Buiten het feit dat je SmashBreaker maar beperkt bruikbaar is en een metertje langzaam leegloopt, zal je ook met andere zaken rekening moeten houden zoals Bonus-opdrachten die in andere ruimtes liggen, portalen naar de andere kant van het level en vallen die je bal compleet stil leggen. Er zal veel ‘trial and error’ aan te pas komen.

Net als veel andere games waarbij ‘trial and error’ centraal staat, is dat echter het grootste haakje waardoor je keer op keer blijft terug komen naar de game. Net als in games als TrackMania geeft het des te meer voldoening als je na talloze pogingen eindelijk de high-score weet te verbeteren.

Dangerous-Golf-05

Wil je de chaos echter helemaal compleet hebben, dan haal je er ook wat vrienden bij. De game is namelijk met in totaal acht mensen offline te spelen. Hoe dat echter gaat werken is momenteel nog niet bekend, maar daar zullen we volgende week achter komen. Dangerous Golf is namelijk vanaf 3 juni te koop voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.