Dangerous Driving krijgt releasedatum

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Dangerous Driving krijgt releasedatum

In 2018 kondigde de Britse ontwikkelaar Three Fields Entertainment de racegame Dangerous Driving aan. Onlangs maakte de ontwikkelaar via diens website ook bekend dat de game zal verschijnen op 9 april.

Three Fields Entertainment werd opgericht door Fiona Sperry and Alex Ward. Zij richtten eerder Criterion Games op, dat instond voor de ontwikkeling van de Burnout-franchise. Nu proberen ze het opnieuw met de spirituele opvolger van de reeks: Dangerous Driving. Deze titel verschijnt op 9 april voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In deze spirituele opvolger doen spelers mee aan erg agressieve en destructieve races op dertig verschillende parcours, verspreid over zeven locaties. Op deze locaties strijden ze vervolgens niet alleen tegen andere deelnemers, maar moeten ze ook uitkijken voor eventuele obstakels. Naast deze races bevat de game ook verscheidene spelmodi, zoals Takedown, Heatwave, Eliminator, Road Rage en Pursuit.

Dangerous Driving bevat zowel een offline- als een online-modus. Offline nemen spelers het in acht verschillende evenementen op tegen AI-tegenstanders. In de online speltypen nemen spelers het op tegen zeven menselijke tegenstanders. Iedereen die online of offline speelt krijgt na elke race onder andere nieuwe auto’s en vaardigheden.