Dan Ayoub verlaat 343 Industries om te werken aan Mixed Reality

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Dan Ayoub verlaat 343 Industries om te werken aan Mixed Reality

In een persbericht kondigt 343 Industries het vertrek aan van studiobaas Dan Ayoub. Ayoub blijft wel binnen Microsoft werken, maar zal zich niet langer bezig houden met videogames. Hij gaat onderdeel uitmaken van het team dat werkt aan Microsoft’s Mixed Reality projecten. 343 Industries is vooral bekend als ontwikkelaar van de Halo games, sinds ze in 2012 het stokje overnamen van Bungie.

Dan Ayoub was sinds 2009 betrokken bij de Halo serie. De eerste Halo game waar hij aan mee werkte was Halo Reach, de goed ontvangen zesde game in de Halo franchise. Sinds 2014 stond hij aan het hoofd van Halo ontwikkelaar 343 Industries, waar hij met het recent verschenen Halo Wars 2 zijn laatste Halo game gemaakt heeft.

Voordat Ayoub bij Microsoft in dienst trad om aan Halo te werken, werkte hij als executive producer bij Ubisoft en daarvoor ook als senior producer bij EA. Zijn vertrek bij 343 Industries betekent ook zijn vertrek uit de game-industrie. Hij zal zich binnen Microsoft bezig gaan houden met het toepassen van Mixed Reality in een educatieve context.