Dan Adelman: ‘de naam is waarom Wii U niet verkoopt’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dan Adelman: ‘de naam is waarom Wii U niet verkoopt’

De recentelijk ontslagen Nintendo-werknemer Dan Adelman neemt geen blad meer voor de mond over zijn ex-werkgever. Na kritiek te hebben geuit op het PR-beleid van het Japanse bedrijf, heeft hij ook gezegd dat de merknaam “Wii U” slecht is en de reden is waarom het systeem zo slecht verkoopt.

In een Q&A-sessie in Amerika werd Adelman de vraag gesteld wat volgens hem de reden was waarom de Wii U zo slecht verkoopt. Volgens hem zijn er meerdere redenen, maar de voornaamste is de naam. Hij zegt dat als de naam veranderd was, Nintendo minstens 50% meer systemen zou verkopen.

“De Wii U verkoopt niet zo goed als het verdiend. Het systeem heeft veel te bieden en heeft games die je nergens anders kan spelen. Probleem is dat Nintendo er nog niet in geslaagd is om de kosten van de Gamepad te verantwoorden. Maar de naam Wii U is verschrikkelijk. Ik denk dat die naam ervoor zorgt dat de verkoop gehalveerd is.”

Dan Adelman had de leiding over de indie-scene voor Nintendo platformen. Nintendo vond hem “iets te eerlijk” en mocht daarom geen berichten meer plaatsen op sociale media zoals Facebook of Twitter. Omdat hij zijn werk niet meer kon doen werd hem vriendelijk gevraagd om Nintendo te verlaten. Sindsdien laat hij zich regelmatig uit over zijn oude werkgever.