Dalende verkoop, maar toegenomen winst voor Sega

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Dalende verkoop, maar toegenomen winst voor Sega

Van april tot en met september 2015 heeft Sega minder games verkocht, maar is daardoor niet in het rood beland. Sterker nog, waar het bedrijf vorig jaar in dezelfde periode verlies leed, wist het nu zelfs een winst te behalen.

In het afgelopen half jaar behaalde Sega een omzet van 1,2 miljard dollar, wat minder is dan dezelfde periode een jaar eerder, waar het bedrijf 1,3 miljard dollar omzet had. Ondanks de lagere omzet is Sega er toch positief uitgekomen. In dezelfde maanden in 2014 leed Sega een verlies van $23 miljoen, maar nu was er sprake van een winst van $7,9 miljoen.

Sega Sammy, het moederbedrijf van Sega, verkocht weliswaar minder games, maar wist dat te compenseren met producten in andere sectoren. Een van de meest succesvolle sectoren was die van de pachinko- en pachislot-machines. Hoewel de verkoop van sommige van deze machines werden omschreven als “record-brekend” viel de verkoop volgens Sega toch tegen. Digitale games, zoals voor mobiele platformen, deden het met name in Japan goed en groeiden evenveel als de markt. Puyopuyo Quest en Phantasy Star Online waren twee van de games die het beste presteerden. De verkoop van fysieke games viel volgens Sega tegen, al kwam dat volgens het Japanse bedrijf omdat er in die zes maanden geen grote titels zijn verschenen.