Dagelijkse Zeldablogs in aanloop naar The Master Trials DLC

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Dagelijkse Zeldablogs in aanloop naar The Master Trials DLC

30 juni is het zover: dan kunnen Zelda-fans eindelijk aan de slag met de eerste DLC voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De DLC heet The Master Trials en belooft de nodige nieuwe content toe te voegen aan de toch al zo uitgebreide game. In aanloop naar de release van The Master Trials publiceert Nintendo iedere dag een nieuwe blog met informatie over de DLC.

De eerste blogpost over The Master Trials is vandaag verschenen op de officiële Zelda-website. De blog gaat over het Korok masker, één van de nieuwe items uit de DLC. Het masker helpt bij het vinden van de meer dan 900 verschillende Koroks die in de game verstopt zitten. Het masker gaat trillen op het moment dat Link in de buurt komt van een Korok. Koroks zijn kleine boswezens die hun debuut maakten in The Legend of Zelda: The Wind Waker.

The Master Trials is één van de twee DLC-pakketten die zijn aangekondigd voor Breath of the Wild. De andere DLC heet The Champions’ Ballad en zal later dit jaar verschijnen. De twee DLC-pakketten zijn niet los verkrijgbaar, maar kunnen alleen samen aangeschaft worden. The Master Trials zal naast het Korok masker nog een aantal andere vernieuwingen toevoegen aan de game. De belangrijkste daarvan is de Trial of the Sword challenge, een nieuwe modus waarin je 45 successievelijke kamers met vijanden moet doorlopen.