Cyberpunk 2077 wordt een first-person RPG

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Cyberpunk 2077 wordt een first-person RPG

Vijf lange jaren na de eerste teaser was het dan eindelijk zover. Tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 kregen we een nieuwe trailer te zien van Cyberpunk 2077, de nieuwe game van CD Projekt Red. Een paar dagen later krijgen we van de Poolse ontwikkelaar nog wat meer informatie over de game. Daaruit blijkt onder meer dat de game in first-person gespeeld wordt.

Er gingen eerder al geruchten rond dat Cyberpunk 2077 een first-person shooter zou worden. Het feit dat de game zich afspeelt in first-person is nu bevestigd door CD Projekt Red. De ontwikkelaar geeft echter aan dat Cyberpunk 2077 geen first-person shooter, maar een first-person RPG wordt. Fans die zich zorgen maakten over of de game wel een echte RPG zou zijn, kunnen volgens de ontwikkelaar dus opgelucht adem halen.

Net als The Witcher 3 wordt ook Cyberpunk een echte open world RPG. Ditmaal bestaat de spelwereld echter volledig uit een grote stad en is er daarmee meer ruimte voor verticale ontdekking. De ontwikkelaar benadrukt daarbij de vele wolkenkrabbers die de game rijk is. Sommige daarvan zijn zo groot dat ze eigenlijk functioneren als volledige ministaten.

Verder heeft CD Projekt Red laten weten dat het hoofdpersonage van de game een huurling genaamd V is. Spelers kunnen zelf kiezen of V een man of een vrouw is en het uiterlijk en de achtergrond van het personage naar believen aanpassen. Net als Geralt in The Witcher is ook V van volledige voice acting voorzien.