Cyberpunk 2077 groter dan andere CDPR-games

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Cyberpunk 2077 groter dan andere CDPR-games

Volgens Jose Teixeira van CD Projekt RED zal Cyberpunk 2077 de grootste game worden die de studio ooit heeft gemaakt. De grootte van de wereld van The Witcher 3: Wild Hunt zou erbij moeten verbleken.Als je dacht dat de wereld van The Witcher 3: Wild Hunt groot was, dan zal de wereld van Cyberpunk 2077 al helemaal indruk op je maken. Tenminste, als wat visual artist Jose Teixeira van CD Projekt RED zegt waar is. Volgens hem zal de wereld van Cyberpunk 2077 de grootste worden die ze ooit hebben gemaakt.

Cyberpunk is veel groter dan alles dat we tot nu toe bij CD Projekt RED hebben gedaan. Veel, veel groter. We betreden onbekend terrein in termen van complexiteit en afmetingen en de problemen die zich daarbij voordoen. We hebben veel geleerd tijdens het maken van The Witcher 3 en dat komt alleen maar ten goede van Cyberpunk. Dat garandeer ik.

Veel weten we nog niet van Cyberpunk 2077: de game was in 2012 aangekondigd met een mooie trailer en het is gebaseerd op de gelijknamige role-playing tabletop game. Sindsdien is het rondom de titel vreselijk stil geweest, maar ontwikkelaar CD Projekt RED heeft dan ook aangegeven dat ten tijde van de aankondiging, Cyberpunk 2077 nog in een vroege staat van ontwikkeling was. Daarnaast was de Poolse ontwikkelaar ook druk bezig met het maken van The Witcher 3: Wild Hunt, die afgelopen mei uit is gekomen.