Cyberpunk 2077 gepland voor eind van 2016

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Cyberpunk 2077 gepland voor eind van 2016

Volgens een rapport zal de volgende game van CD Projekt Red, Cyberpunk 2077, aan het eind van 2016 uitgebracht worden. Ook lijkt het erop dat versies voor de PlayStation 4 en Xbox One mogelijk ook in het verschiet liggen.

CD Projekt Red kennen we allemaal van de The Witcher-franchise, maar ondertussen is de studio al geruime tijd bezig met een andere game. De game werd al officieel aangekondigd in 2012 en Cyberpunk 2077 lijkt een futuristische tegenhanger van The Witcher te worden. Meer dan een trailer (die volgende maand ook alweer drie jaar oud is) hebben we nog niet gekregen, maar daar lijkt verandering in te gaan komen.

Volgens Gamereactor Germany is CD Projekt Red druk bezig om Cyberpunk 2077 aan het einde van 2016 uit te laten komen. Nu de ontwikkeling van The Witcher 3: Wild Hunt is voltooid (afgezien van aankomende DLC) werkt een overgroot deel van CD Projekt Red nu aan Cyberpunk 2077. De game is oorspronkelijk alleen aangekondigd voor pc, maar volgens de site zijn versies voor de PlayStation 4 en/of de Xbox One zeker niet uitgesloten.

Als het klopt zou de game al bijna vier jaar in ontwikkeling zijn. Een lange tijd voor een game, dus zou het kunnen kloppen. Aan de andere kant heeft CD Projekt Red altijd gezegd dat we pas echt veel van de game zouden gaan leren in 2017. Daar komt ook nog bij dat, volgens CD Projekt Red, de game nog veel groter gaat worden dan The Witcher 3.