Curse Media door Twitch verkocht aan Fandom

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Curse Media door Twitch verkocht aan Fandom

Fandom heeft met de overname van Curse Media de twee grootste gaming wiki-sites in handen. Het bedrijf is door Twitch verkocht met al het personeel en de bezittingen waaruit het bedrijf bestaat. Naar verwachting gaat Fandom de wiki-sites samenvoegen tot één geheel.

Curse Media is niet langer meer van Twitch. Het bedrijf is in zijn geheel verkocht aan Fandom. Curse Media is een bedrijf in het bezit van ruim 300.000 wiki-communities. Curse Media bezit zelf 2.200 wiki-communities waarvan er veel overlappen met die van Fandom. Hoogstwaarschijnlijk zullen dezelfde communities uiteindelijk samengevoegd worden.

De aanschaf van Curse Media door Fandom is niet geheel verrassend te noemen. Er waren al langer geruchten dat steeds meer communityleden wilden overstappen. Dit zou komen doordat Fandom op diens site geforceerde video-advertenties afspeelt. Iets wat door veel bezoekers van de site als storend wordt beschouwd.

Gamepedia van Curse Media heeft deze geforceerde video’s ook, maar in de vorm van Twitch-streams. Deze spelen dan af onderaan de pagina die wordt bekeken. Op die manier zijn bepaalde kanalen op de streamingssite enorm gestegen in kijkersaantallen. Dit zou echter komen doordat bezoekers van Gamepedia geen aandacht schenken aan de video. Zo wordt een bezoeker wel als kijker gerekend, terwijl die gewoon de gezochte pagina bekijkt.

Of en hoe de sites gaan veranderen is nog niet bekendgemaakt. Wanneer de overname officieel is, is ook nog niet bekend. Wel wordt er verwacht dat de overname begin 2019 definitief afgerond is.