Cuphead krijgt eigen show op Netflix

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Cuphead krijgt eigen show op Netflix

Studio MDHR en Netflix hebben aangekondigd dat Cuphead een eigen animatie-serie gaat krijgen op de streamingdienst. The Cuphead Show wordt ontwikkeld door het in-house animatieteam van Netflix, zo maakt de ontwikkelaar achter de game bekend.

Via een bericht op Twitter maakt Studio MDHR bekend dat Cuphead omgevormd zal worden naar een animatieshow op Netflix. De show zal Inkwell Isles laten zien “zoals spelers het nog niet eerder hebben gezien”. Net als de game zal de serie geïnspireerd zijn door de animatie-stijl uit de jaren 30 van de vorige eeuw.

Volgens het persbericht van Netflix zal de show de avonturen van Cuphead en zijn broer Mughead volgen. Volgens de twee broers achter de game, Jared en Chad Moldenhauer, is de serie gericht op alle leeftijden en een vergelijkbare sfeer hebben als de game. Naast de twee broers dienen C.J. Kettler (The Tick), Dave Wasson (Mickey Mouse Shorts) en Cosmo Segurson (Rocko’s Modern Life: Static Cling) als uitvoerend producent. Wanneer we de nieuwe show kunnen verwachten is voorlopig nog niet duidelijk.