Crytek reageert op financiële situatie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Crytek reageert op financiële situatie

Na veel geruchten over medewerkers die niet kregen uitbetaald, medewerkers die het bedrijf verlieten en een aankomend faillissement heeft Crytek eindelijk openlijk uitspraak gedaan over de financiële situatie binnen het bedrijf.

“Onze evolutie van een normale ontwikkelingsstudio naar een online uitgever heeft ervoor gezorgd dat we onze strategie moesten aanpassen”, verteld Crytek in een statement aan gaming-website Polygon. “Bij deze veranderingen komen veel kosten en die hebben we vooraf apart gezet. Helaas was onze communicatie richting onze eigen medewerkers niet al te best.”

Crytek kwam ook nog met goed nieuws voor hun fans: “Aan het einde van de dag, met onze organisatie, kapitalisatie, technologie en portfolio, hebben we de basis gelegd voor een gezonde toekomst. Niet alleen op de korte, maar ook op de lange termijn. We hopen binnenkort met meer positief nieuws te komen.”

Crytek werkt momenteel aan Homefront: The Revolution welke ergens in 2015 moet verschijnen. Omdat vele werknemers zijn vertrokken was de toekomst van de game in ongewis, maar volgens Crytek hoeven we ons nergens zorgen om te maken en ligt de game nog vol op schema.