Crytek medewerkers: ‘Ryse 2 mogelijk gecancelled’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Crytek medewerkers: ‘Ryse 2 mogelijk gecancelled’

De financiële problemen van Crytek zijn mogelijk erger dan aanvankelijk gedacht. Tien anonieme (ex)medewerkers van Crytek hebben een boekje open gedaan en het schetst geen fraai beeld.

We schreven al eerder over de financiële problemen bij Crytek, maar nu hebben er tien medewerkers van Crytek (zowel huidige als oud-medewerkers) via Kotaku verteld wat er achter de schermen gebeurt bij Crytek. Niet alleen worden mensen niet meer uitbetaald, maar zo’n 100 man heeft de studio sinds maart verlaten. Meerdere games lijken gecanceld te zijn en het werk aan het vervolg op Ryse: Son of Rome lijkt te zijn opgegeven. De medewerkers zeggen dat Crytek voortdurend claimt dat alles goed komt, maar dat de betalingen alsmaar achterlopen.

De medewerkers hebben ook gezegd dat de verlegging van focus van grote games naar free-to-play-games voor grote problemen onderling heeft gezorgd, alsmede de financiële problemen die hierbij ontstaan zijn.

“In plaats dat men concentreerde op de krachten van de studio, namelijk de engines die we maken en verkopen en de high-end PC-games die we maken, liepen we alsmaar mee met wat er op dat moment populair is in de industrie. Alleen elke keer als we dat deden, liepen we achter op de concurrentie. Er is geen identiteit of duidelijke richting meer in dit bedrijf en het frustreert zowel de werknemers als de fans.”