Crytek kondigt rotsklim-game ‘The Climb’ aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Crytek kondigt rotsklim-game ‘The Climb’ aan

Crytek heeft vandaag hun nieuwste game aangekondigd die exclusief zal verschijnen voor de Oculus Rift. De game heet ‘The Climb’ waarin de speler, hoe kan het ook anders, verschillende rotswanden zal beklimmen, maar dan in virtual reality.

Mocht je een gamer zijn die altijd heeft gedroomd van het beklimmen van rotsen, maar het nog niet hebt aangedurfd, heeft Crytek mogelijk een leuk alternatief. Vandaag heeft het bedrijf hun nieuwste game aangekondigd, genaamd ‘The Climb’. Daarin is het mogelijk om verschillende rotswanden te beklimmen. Nu klinkt dat misschien niet heel beangstigend, totdat je nagaat dat de game exclusief zal zijn voor de Oculus Rift. Naast de formele aankondiging kwam ook een officiële trailer. In die trailer is te zien hoe de speler zich een baan omhoog klimt. Hoewel de graphics zeker niet mis zijn, is het gevoel van diepte en immersie lastig te peilen wanneer het op een normaal scherm wordt getoond. Dit zal met een virtual reality-bril zeker anders zijn.

De officiële statement van Crytek is als volgt:

“The Climb nodigt waaghalzen uit om het ultieme in extreme sporten te beleven en dodelijke rotswanden te beklimmen zonder een vangnet. De game heeft hyperrealistische klimlocaties van over de hele wereld en spelers zullen de vrijheid van het klimmen ontdekken dankzij de Oculus Rift in combinatie met een Xbox One controller of met de Oculus Touch-controllers terwijl ze de wereld in zich op nemen.”