“Crytek failliet, werknemers lopen weg”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
“Crytek failliet, werknemers lopen weg”

De geruchten rondom de financiële problemen bij Crytek houden stevig aan. Eerder berichtten we al over de mogelijke financiële problemen binnen het bedrijf, vandaag verscheen er een bericht dat Crytek zich mogelijk binnen enkele dagen failliet laat verklaren. Een groot deel van de studio dat werkt aan Homefront: The Revolution is inmiddels al op zoek naar een nieuwe baan.

Dat Crytek financieel in zwaar weer verkeerd is inmiddels geen gerucht meer. Avni Yerli, co-directeur van het bedrijf, maakte al bekend dat de studio een financiële injectie heeft ontvangen om het hoofd boven water te houden. Reden voor de slechte financiële situatie zijn de tegenvallende verkoopcijfers van Ryse: Son of Rome en Crysis 3. Ook hun CryEngine en verschillende free-to-play games zijn niet in trek.

Volgens verschillende bronnen is een groot deel van Crytek UK inmiddels al vertrokken wegens achterstallige lonen. De studio werkt momenteel aan Homefront: The Revolution en dus lijkt de toekomst van deze game ook in ongewis. Crytek weigert momenteel elk commentaar, maar volgens verschillende bronnen zoals bijvoorbeeld Eurogamer maakt Crytek binnen enkele dagen haar faillissement bekend.