Crystal Dualshock 4-controllers keren terug in een nieuw jasje

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Crystal Dualshock 4-controllers keren terug in een nieuw jasje

Vorig jaar zagen we deze nieuwe controllers al langskomen, maar lang bleven ze niet hangen. Nu heeft Sony besloten om ze opnieuw beschikbaar te stellen. Vanaf 17 oktober is het dus mogelijk om je innerlijke kind tevreden te stellen door een doorzichtige Crystal Dualshock 4-controller aan te schaffen.

Sony heeft eerst echter wat verbeteringen aan deze nieuwe controllers toegepast. Ten eerste kun je deze versie ervan aansluiten door gebruik te maken van zowel de USB-kabel als de optie om wireless te spelen. Bovendien heeft Sony de touchpad aangepast. Deze moet nu ook aan de bovenkant de kleur van het licht achterop de controller weergeven. Hierdoor is het makkelijker om in-game informatie in te zien, zoals de hoeveelheid levenspunten dat je nog overhebt. Althans, als je dit handig vindt om te gebruiken.

Dit is niet het enige wat Sony veranderd heeft. Naast de Crystal Dualshock 4-controller zijn er nog twee andere in aantocht. Liefhebbers kunnen binnenkort ook een rode en een blauwe versie van deze semi-doorzichtige controller kopen. Hiermee is het mogelijk om aan alle nostalgische neigingen te voldoen. Wie herinnert zich namelijk niet de heldere designs van onder andere de Nintendo 64-controllers of de Game Boy Advance van vroeger?

Hoeveel de controllers gaan kosten, is nog niet bekend. Als we de prijzen van de huidige controllers als indicatie gebruiken, kunnen we erop rekenen dat we er makkelijk rond de 60 euro voor neer mogen leggen.