Crowdfunding Star Citizen haalt 200 miljoen dollar op

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Crowdfunding Star Citizen haalt 200 miljoen dollar op

Om een game te ontwikkelen en uit te brengen hebben ontwikkelaars en uitgevers heel veel geld nodig. Aangezien dit niet aan de bomen groeit, vinden veel bedrijven de weg naar crowdfunding. Zo ook ontwikkelaar en uitgever Cloud Imperium Games oftewel de makers van Star Citizen. Dit bleek een slimme zet te zijn, want de teller van hun crowdfunding-campagne staat nu op net iets meer dan 200 miljoen.

De crowdfunding-campagne van Star Citizen begon in oktober van 2012 op Kickstarter. Daar haalde het project in iets meer dan een maand tijd meer dan twee miljoen dollar op. Hoewel het project op Kickstarter afliep, kon de achterban nog steeds geld doneren. Dit deden ze massaal, waardoor de teller van het project na iets minder dan twee jaar op 42 miljoen dollar kwam te staan. Daar bleef het blijkbaar niet bij, want de titel kon dit bedrag nog bijna vervijfvoudigen en meer dan tweehonderd miljoen dollar ophalen.

In ruil voor een bijdrage kunnen we niet alleen deze titel spelen, maar krijgen we ook regelmatig een update over waar de makers nu mee bezig zijn. Verder krijgen spelers de mogelijkheid om in-game schepen en upgrades te kopen voor soms wel honderden euro’s. De volledige opbrengst gaat integraal naar Star Citizen en de ontwikkeling ervan.