Crowdfunding Pillars of Eternity II haalt binnen een dag meer dan 1,3 miljoen dollar op

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Crowdfunding Pillars of Eternity II haalt binnen een dag meer dan 1,3 miljoen dollar op

Voor de tweede keer speelt Obsidian Entertainment het klaar hun game in no-time te financieren met een grote crowdfundingactie. Als broodjes die nog niet eens liggen te rijzen gingen de verschillende backer-pakketten razendsnel over de virtuele toonbank. Pillars of Eternity II: Deadfire gaat er komen. 

In 2012 startte Obsidian een crowdfundingactie voor het eerste deel van Pillars of Eternity en haalde meer dan 4 miljoen dollar op, een recordbedrag destijds. Eerder deze week verscheen de crowfundingactie voor het tweede deel op Fig en binnen 23 uur was het basisdoel van 1,1 miljoen dollar al gehaald. Fans zien een tweede deel dus wel zitten.

Dat Pillars of Eternity II op dit moment 1,3 miljoen dollar heeft opgehaald wil niet zeggen dat dit hun definitieve budget is. De actie loopt nog 27 dagen en dat betekent dat er waarschijnlijk nog wel een fiks bedrag bijkomt. Er zijn ook een aantal extra doelen vastgesteld. Wanneer er 1,4 miljoen dollar gedoneerd wordt, gaat de ontwikkelaar sub-classes toevoegen aan elke class. Of er nog andere stretch-goals zijn, is nog niet bekend.

Pillars of Eternity II speelt zich wederom af in Eora en het is mogelijk om je characters uit het eerste deel naar deel twee over te dragen. Pillars of Eternity II komt uit op pc, MAC en Linux, maar wanneer is nog niet bekend.