Criterion stopt met Beyond Cars om Star Wars-game te maken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Criterion stopt met Beyond Cars om Star Wars-game te maken

Tijdens de E3 van 2014 presenteerde ontwikkelaar Criterion Games met trots een nieuw project onder de naam Beyond Cars. Zoals de titel van het project al deed vermoeden, hield de studio achter de Burnout-franchise het voor deze game niet alleen bij auto’s. Helaas heeft Criterion Games besloten het over een andere boeg te gooien en het project te annuleren.

Helikopters, jetski’s, speedboten en quads. Al deze voertuigen en meer zouden speelbaar zijn in de first person game. Geïnspireerd door de vele GoPro-video’s en volgestouwd met de leukste voertuigen uit de extreme sporten, leek Criterion Games bezig aan een verfrissend project. Echter heeft uitgever EA bekendgemaakt dat Beyond Cars niet langer in ontwikkeling is omdat Criterion zich momenteel in samenwerking met EA richt op Star Wars Battlefront: X-Wing VR Mission.

Ondanks dat Criterion Games niet verder gaat met het project dat zij in ontwikkeling hadden, zijn zij naast de samenwerking met andere EA studio’s op dit moment nog steeds hard bezig met nieuwe ideeën en experimenten om een nieuwe IP voor EA op de markt te brengen.

Liefhebbers die met smart zaten te wachten op de game hoeven niet geheel teleurgesteld te zijn. Op dit moment is Ubisoft bezig met de ontwikkeling van Steep, een soortgelijke game waarin extreme sporten de boventoon voeren.