Creëer nu ook via Steam online chaos in Just Cause 3

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Creëer nu ook via Steam online chaos in Just Cause 3

Eerder dit jaar berichtten we over het feit dat nanos hun eigen Just Cause 3 multiplayer-mod lanceerden. Toen was het echter nog niet mogelijk om deze via Steam te downloaden. De groep hield zich er toen wel alvast mee bezig. Nu, een half jaar later, is het eindelijk zover: vanaf 20 juli kun je ook via Steam JC3:MP downloaden.

In een post op Steam legt de ontwikkelaar uit wat deze mod nu precies inhoudt. Zo geeft hij aan dat er geen NPCs in de mod zitten en al onderzoekt het team de mogelijkheid om dit in een update toe te voegen, kan de ontwikkelaar niets beloven. De toevoeging van de mod aan Steam blijft momenteel nog heel kaal. Meerdere functies en opties komen in de eerste update naar de mod, zoals het aanpassen van het uiterlijk van je personage en de toevoeging van Steam achievements.

JC3:MP heeft een redelijk turbulente ontstaansgeschiedenis. Het team dat ook de multiplayer-mod voor Just Cause 2 ontwikkeld had, werkte in 2015 aan een soortgelijk project voor Just Cause 3. Avalanche Studios bood hoofdontwikkelaar Cameron Foote echter een baan aan, waarna het werken aan de mod stopte. Als ridders op witte paarden gooide mod-team nanos zich op het project. Eind 2016 kondigden zij de komst van een bèta aan en begin 2017 kon de eerste stabiele versie gedownload worden.

Toentertijd werkte de mod nog niet via Steam en moest het via de website zelf gedownload worden. Nanos beloofde daaraan te werken. Ook dat is nu werkelijkheid geworden, met alleen maar meer toevoegingen in het vooruitzicht.