‘Creators Update’ beschrijft updates voor Xbox One en Windows in 2017

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Creators Update’ beschrijft updates voor Xbox One en Windows in 2017

De aankomende systeem-updates voor Windows en Xbox One die in 2017 zullen worden doorgevoerd, brengen een aantal interessante nieuwe mogelijkheden met zich mee. Dit is te lezen in de nieuwste ‘Creators Update’, de blog waarin Microsoft de aankondiging doet. Het gebruik van de Xbox-knop op de controller zal erop vooruitgaan, en er wordt veel aandacht besteed aan de mogelijkheid tot het streamen van gameplay. 

Het streamen zal gebeuren via Beam, een platform wat kan worden vergeleken met Twitch en YouTube. In tegenstelling tot de andere streamingdiensten zal Beam op zowel de Xbox One als op pc als standaard feature worden aangeboden, en wordt de dienst bij gebruik gekoppeld aan je Xbox Live-account. Daardoor is er, in tegenstelling tot bij de andere diensten, geen extra software nodig om van deze mogelijkheid gebruik te maken, wat het gebruikersgemak moet vergroten. Op de Xbox One zal deze feature eenvoudig te activeren zijn doordat het gebruik ervan wordt gekoppeld aan het Guide-menu.

Een andere, grotere wijziging met betrekking tot de Xbox-knop heeft grotendeels ook te maken met het streamen van gameplay. In de toekomst zal het Guide-menu met één druk op de knop verschijnen en je zult daardoor niet meer terug worden gebracht naar het Xbox-dashboard zoals dat nu het geval is. Het Guide-menu wordt dan nog wel over de linkerkant van het scherm geplaatst, maar krijgt een aantal nieuwe eigenschappen. Dit zorgt ervoor dat je sneller kunt schakelen tussen verschillende mogelijkheden die te maken hebben met het registeren van je spelervaringen. Denk hierbij aan het starten van opnames, het aanpassen van de opnamelengte en directe toegang tot de door jou opgenomen gameplay.

Andere aanpassingen die in 2017 zullen worden aangebracht, hebben betrekking op de registratie van behaalde Achievements, de Gamerscore Leaderboards, en maken het gemakkelijker om via het menu achtergrondmuziek te bedienen. Ook zal er een nieuw Cortana-design worden geïntroduceerd.

Tot slot kunnen Xbox Live-gebruikers in de loop van het jaar rekenen op de komst van Arena, een manier om eenvoudig deel te nemen aan toernooien rondom je favoriete games óf om zelf een toernooi te organiseren. Bij de introductie van de feature zullen World of Tanks en Killer Instinct het direct ondersteunen, om in de toekomst te worden aangevuld met andere titels. Uitslagen van toernooien worden geregistreerd en kunnen worden gedeeld op Xbox Live of de sociale netwerken.

Wanneer we de eerste update in de reeks kunnen verwachten, is nog niet duidelijk.