Creative director van CD Projekt Red naar Blizzard

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Creative director van CD Projekt Red naar Blizzard

Via de LinkedIn-pagina van Sebastian Stępień is bekendgemaakt dat hij van CD Projekt Red is overgestapt naar Blizzard. Eerder werkte hij aan The Witcher 2 en 3 en vorige maand nog aan Cyberpunk 2077. Aan welke game hij bij Blizzard gaat werken is nog niet bekend.

Sebastian Stępień werkt sinds deze maand voor Blizzard. Hier gaat hij opnieuw als creative director aan de slag. Welke game hij onder zijn hoede krijgt, is nog niet bekend. Stępień werkte twaalf jaar lang bij CD Projekt Red en werkte mee aan de belangrijkste titels binnen het bedrijf. De carrièreswitch is opvallend te noemen, aangezien Cyberpunk 2077 nog niet af is en ook geen releasedatum heeft.

Volgens een lid van het ResetEra-forum heeft hij contact gehad met een vriend die bij CD Projekt Red werkt. Het bedrijf was verrast door de keuze van Sebastian Stępień en heeft zelfs loonsverhoging aangeboden. Het kan ook zijn dat Stępień zijn werk aan Cyberpunk 2077 al heeft afgerond, omdat het verhaal dat in de gameplaytrailers getoond werd al zo goed als rond is.