Creative director Mike Laidlaw vertrekt bij BioWare

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Creative director Mike Laidlaw vertrekt bij BioWare

Mike Laidlaw vertrekt bij BioWare. Dat heeft de creative director van Dragon Age: Inquisition vandaag publiekelijk bekendgemaakt via Twitter. Laidlaw begon veertien jaar geleden bij BioWare, maar vindt het nu tijd om verder te kijken.

Mike Laidlaw begon bij BioWare omdat hij daar de kans kreeg om te werken aan Jade Empire: de oosterse martial arts-rpg die in 2005 verscheen voor de originele Xbox. Daarna werkte hij onder meer mee aan Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood en de Dragon Age-games, om uiteindelijk de positie van creative director bij Dragon Age: Inquisition te verkrijgen. Na veertien jaar is het tijd voor iets nieuws, kondigde hij aan op Twitter.

Het vertrek van Laidlaw volgt kort op het vertrek van een andere grote naam bij BioWare. Deze zomer vertrok algemeen directeur van de Mass Effect- en Dragon Age-series Aaryn Flynn na zeventien jaar bij de Canadese ontwikkelaar. Projectleider van de originele Mass Effect trilogie Casey Hudson nam Flynn’s functie vervolgens over. Wie Laidlaw na zijn vertrek op zal volgen, is nog niet bekend.