Creative Director Borderlands 2 vertrekt bij Gearbox

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Creative Director Borderlands 2 vertrekt bij Gearbox

Paul Hellquist, veteraan bij Gearbox Software en Creative Director van Borderlands 2, heeft besloten Gearbox te verruilen voor het nabijgelegen Robot Entertainment, een onafhankelijke ontwikkelaar bekend van de game Orcs Must Die!

Dit werd onlangs bekendgemaakt door de CEO van Robot Entertainment, Patrick Hudson. Ook liet Hudson een korte verklaring achter op de website van Robot Entertainment waarin hij zijn motivatie om Hellquist aan te nemen uitlegt.

“Ik heb recentelijk behoorlijk wat tijd gespendeerd met Paul en ik was constant onder de indruk van zijn brede visie, passie voor geweldig design en nederigheid. Zijn opmerkelijke portfolio is duidelijk verdiend. Paul past perfect bij Robot en ik verwacht dat hij enorm veel invloed zal hebben op de games die we maken, te beginnen met Orcs Must Die! Unchained.”

 

Hellquist heeft zich de afgelopen zeven jaar verdienstelijk gemaakt bij Gearbox Software, waar hij als laatste nog actief was als Creative Director van de bekende shooter Borderlands 2. Daarvoor was Hellquist in 2007 de aanvoerder van het designteam van Irrational Games Boston, waar hij aan Bioshock heeft meegewerkt.