Creative Assembly kondigt Total War Battles: Kingdom aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Creative Assembly kondigt Total War Battles: Kingdom aan

De Londense studio Creative Assembly, bij sommige bekend van de game Alien: Isolation, heeft via een trailer een free-to-play strategy game voor mobiel en PC genaamd Total War Battles: Kingdom aangekondigd. De game zal zich afspelen gedurende de wisseling van de tiende eeuw, en combineert het opbouwen van een rijk met tactische veldslagen, aldus uitgever Sega.

“Uiteindelijk zullen spelers in de gelegenheid worden gesteld om zich in enorme multiplayer-gevechten tegen andere lords te scharen, om zo de troon te veroveren” zo valt te lezen in de omschrijving bij de traler. “Misleiding, spionage en regelrecht verraad van vriend en vijand gelijk zullen de doortrapte speler van zijn beloningen voorzien.”

Renaud Charpentier van Creative Assembly geeft ook aan dat het ontwikkelteam veel heeft kunnen leren van Total War Battles: Shogun, een spinoff die in 2012 het levenslicht zag. Ook wist hij te melden dat Kingdom vooral ontworpen is om spelers te voorzien van een goede game, waar ze zich ook begeven. “Of je nu onderweg bent of op het werk tijdens je lunch, het zou niet uit moeten maken waar je speelt. We willen het zo eenvoudig mogelijk maken om je keer op keer te laten terugkeren naar je opbloeiende rijk. Op dat moment zullen we de complexiteit en de uitdaging wat opvoeren, en bieden we je meer opties om je Machiavellistische plannen uit te voeren.”

Kingdom zal binnenkort een gesloten bèta krijgen op de PC, waar je je vanaf nu voor kan inschrijven. Inschrijven kan via de officiële pagina van Total War Battles: Kingdom