Creative Assembly kondigt nieuwe Total War-games aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Creative Assembly kondigt nieuwe Total War-games aan

Middels een blogpost kondigde Creative Assembly vandaag aan te werken aan een nieuwe serie Total War-games. De Total War Saga-serie biedt dezelfde combinatie van turn-based en real-time gevechten zoals spelers dat gewend zijn. Maar bij deze nieuwe serie zal de focus liggen bij een belangrijke historische gebeurtenis of conflict in plaats van in een bepaald tijdperk.

In de post vertelde Total War Saga director Jack Lusted dat de nieuwe serie geen revolutionaire titels zal bevatten. Ook worden er geen nieuwe tijdperken bezocht. Hij noemde Fall of the Samurai, de standalone uitbreiding op Total War: Shogun 2, eigenlijk precies het voorbeeld van wat de Total War Saga zou moeten worden. Uitgekomen in 2015 focuste het spel zich op de Boshin oorlog, die rechtstreeks leidde tot de val van het Japanse Shogunaat en een einde maakte aan de Samurai. Net als Fall of the Samurai gaat elk deel van de Saga-games volgen op een van de eerdere Total War-games.

Spellen in de Saga-serie zullen zeker geen korte of uitgeklede Total War-games worden. Ze zijn wel gericht op een kleiner geografisch gebied, maar de kaart in de campaign modus zal ongeveer net zo groot worden als de kaart van Total War: Attila. Omdat er een kleiner gebied en kortere periode belicht wordt, is het mogelijk om nog gedetailleerder op het thema in te gaan.

Fans van het eerste uur waren bezorgd dat de historische Total War-games op de achtergrond waren beland na de release van Total War: Warhammer. In september van dit jaar komt Total War: Warhammer 2 zelfs al uit. Maar met deze aankondiging bevestigt Lusted dat de historische spellen niet vergeten zijn.

“We’ve got more games in production than we’ve ever had before, and historical games form the majority of our forthcoming releases. We thought that badging these ‘A Total War Saga’ would help players understand that they are a spin-off and not the next major title.”

Ook al is er nog geen releasedatum bekend, is de periode waarin het eerste deel van deze nieuwe Saga zich zal afspelen al wel bekend.

“I can say that it’s another spiritual follow-up to Total War: Rome 2, like Total War: Attila, and moves the time period forward in much the same way.”