Creative Assembly komt met Warhammer: Total War

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Creative Assembly komt met Warhammer: Total War

SEGA, Creative Assembly en Games Workshop hebben een nieuw deel in de Total War-serie aangekondigd, Total War: Warhammer. Het is de eerste keer dat de serie historische figuren inruilt voor ogre’s, dwergen en ondoden. Wanneer de game moet verschijnen is nog niet duidelijk.

De aankondiging werd gevierd met een eerste trailer (welke hierboven te bekijken is) waarin meteen duidelijk wordt dat het een rotzooitje is in The Old World. Verschillende rassen, waaronder de groengekleurde Ogre’s en de Ondoden, zullen het in grote scenario’s tegen elkaar opnemen. Dat allemaal natuurlijk met de diepgang die we kennen uit de alweer vijftien jaar oude serie.

De game wordt ontwikkeld door Creative Assembly in samenwerking met Games Workshop, het bedrijf verantwoordelijk voor de Warhammer-serie. De game zal worden uitgegeven door SEGA en zal naar alle waarschijnlijkheid exclusief op de pc verschijnen, al is daar momenteel nog geen duidelijkheid over. Wel is duidelijk dat Warhammer: Total War slechts het eerste deel is uit een trilogie. Volgens de aankondiging zullen er in de komende jaren nog twee stand-alone vervolgen voor komen, met in de tussentijd verschillende downloadbare uitbreidingen. Volgens SEGA is dit het grootste Total War-traject sinds het begin van de serie.