Crash Bandicoot nog steeds eigendom van Activision

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Crash Bandicoot nog steeds eigendom van Activision

Ondanks de vele hints en easter eggs van de laatste tijd wil Sony nogmaals aan de fans duidelijk maken dat de rechten van Crash Bandicoot nog steeds in handen zijn van Activision. Als fans een nieuwe game mochten willen, moeten ze dus bij Activision zijn.

Zijn het gemene streken van de ontwikkelaar, of zijn het hints voor wat komen gaat? Dat is wat veel mensen zich afvragen nu er al een tijdje wordt gehint naar een nieuwe Crash Bandicoot-game. De meest recente is natuurlijk de easter egg in Uncharted 4: A Thief’s End. Wat een aantal spelers opviel was dat de naam Activision nergens in de aftiteling van de game te bekennen is. Raar, aangezien Crash Bandicoot eigendom is van Activision en het gebruik van zijn beeld alleen mag als de eigenaar kenbaar gemaakt wordt. Hierdoor gingen gamers twijfelen of de rechten inmiddels terug waren bij Naughty Dog of Sony. Het mag echter niet zo zijn, want Adam Boyes van Sony heeft via Twitter laten weten dat de rechten nog steeds bij Activision zijn.

Het lijkt nauwelijks te hebben geholpen, want veel mensen denken nu dat Activision een nieuwe Crash Bandicoot-game gaat aankondigen tijdens de E3. Activision heeft in de afgelopen jaren echter geen woord meer over de franchise gerept. De laatste game in de serie was Crash Bandicoot Nitro Kart 2 voor mobiele apparaten.