Crackdown 3 uitgesteld naar februari 2019

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Crackdown 3 uitgesteld naar februari 2019

Het is officieel. De releasedatum van Crackdown 3 wordt opnieuw verschoven van 2018 naar februari 2019. Microsoft bevestigde dit gerucht via Windows Central.

Bronnen bij Microsoft hebben Kotaku laten weten dat Crackdown 3 niet meer in 2018 uitkomt, maar verzet is naar volgend jaar. Dat terwijl de game eigenlijk vorig jaar al had moeten uitkomen. Of de geruchten kloppen, krijgen we vermoedelijk te weten tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 aanstaande zondag. Daar kunnen ze er niet omheen om een indicatie te geven voor wanneer de game uitkomt.

Crackdown 3 werd aangekondigd op de E3 in 2014 en is sindsdien al meerdere malen uitgesteld. Waarom de ontwikkeling moeizaam verloopt, is niet bekend. Wel weten we dat Crackdown 3 een ambitieuze actiegame is met een grote open wereld, waarin spelers zoveel mogelijk moeten kunnen slopen. Verder hebben we nog weinig van de game kunnen zien.

Crackdown wordt ontwikkeld door Sumo Digital, Reagent Games, Ruffian Games en Cloudgine, exclusief voor Xbox One en pc.

Update: Microsoft heeft officieel bevestigd dat Crackdown 3 niet meer in 2018 zal verschijnen. De game verschijnt in plaats daarvan in februari 2019. De ontwikkelaar stelt de game uit, omdat hij er “zeker van wil zijn dat ze fans de beste game-ervaring kunnen geven die ze verdienen”. Meer info over de game volgt zondag tijdens de persconferentie van het bedrijf op E3 2018.