‘Crackdown 3 dit jaar niet nodig vanwege alle andere games’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘Crackdown 3 dit jaar niet nodig vanwege alle andere games’

Het was één van de opvallende afwezigen tijdens de E3 de afgelopen maand: Crackdown 3. Ondertussen weten we dat de game is doorgeschoven naar 2017 en vandaag krijgen we een opvallende reden hiervoor. Volgens Xbox marketing manager Aaron Greenberg was de game simpelweg niet nodig omdat er al zoveel andere goede titels waren.

In de TXR Podcast vertelde Greenberg over de game en dat hij blij was dat Crackdown 3 niet in het overvolle najaar van 2016 verschijnt:

We hebben de game dit jaar niet nodig. We hebben ReCore, we hebben Forza Horizon 3, we hebben Gears of War 4, we hebben Dead Rising 4 en dat zijn alleen nog maar de games die we zelf publiceren. Dat is voordat je nog maar over alle toffe third-party titels begint. We hebben een geweldige samenwerking met EA rondom Madden en Battlefield 1.

Volgens Greenberg is Microsoft dan ook zorgzamer geworden rondom de timing van verschillende releases:

We zijn beter gaan nadenken over het spreiden van onze games over het volgende jaar zodat we ze niet allemaal in het feestseizoen proppen. We geven mensen de tijd om games te spelen, om tijd en geld te hebben om de volgende game te kopen. Wanneer we naar het feestseizoen van 2016 kijken, zagen we dat we niet nog een AAA-game nodig hebben. Daarom hebben we het team meer tijd gegeven en komt de game volgend jaar.

Hoewel we er tijdens de E3 wel achterkwamen dat de game zowel voor pc als voor de Xbox One zou verschijnen, ontbreken veel andere details nog. Zodra er meer informatie bekend is over Crackdown 3, lees je dat natuurlijk hier.