Court of Oryx getoond voor Destiny: The Taken King

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Court of Oryx getoond voor Destiny: The Taken King

In de laatste van de drie livestreams heeft Bungie weer de nodige nieuwe dingen getoond. Zo is er een nieuw publicevents-systeem in The Dreadnaught en kregen alle Twitch-kijkers een sneakpeak van de nieuwe Raid.

Onder leiding van community manager DeeJ ging de laatste livestream van start en daarin stond The Dreadnaught centraal. Het enorme schip van Oryx en zijn Taken Army belooft veel nieuwe missies te hebben, maar de focus lag vandaag op Patrol. Voordat de live gameplay van start ging kregen we nog een nieuwe Exotic te zien en wel een zwaard genaamd Raze-Lighter. Zwaarden worden een nieuwe categorie tussen de heavy weapons.

Uiteindelijk ging een Fireteam van drie Guardians op pad om bepaalde spawns te vinden die wat weg hebben van een zwart gat. Als zo’n zwart gat geactiveerd wordt, komt er een groep Taken op je af die jij dus moet stoppen. Als je alle vijanden en de boss, die niet gegarandeerd bij elk zwart gat verschijnt, hebt verslagen dan krijg je een Rune die gebruikt kan worden in een van de nieuwe elementen binnen The Taken King, namelijk de Court of Oryx.

In de Hall of Souls in The Dreadnaught bevindt zich de Court of Oryx, een soort arena met een enorme poort naar een andere dimensie erin. Deze arena is te activeren door een Rune te presenteren bij een van de standbeelden die bij de ingang staan. De poort gaat open, een teller begint te lopen zoals je dat van andere public events kent en je moet binnen de tijd een bossfight hebben gehaald om loot te vergaren. De bossfights zijn echter een stuk moeilijker en vooral ook tactischer vergeleken met de bazen uit de originele game. De veel bekritiseerde ‘bullet-sponges’ zijn vervangen door vrij tactische nieuwe bosses. Zo zagen we bijvoorbeeld drie Wizards die snel achterelkaar moeten worden verslagen om te voorkomen dat ze weer terugkomen en er werden ook twee Knights getoond die je pas kon beschadigen als ze dicht genoeg bij elkaar stonden. Dit moet voor een grotere uitdaging en tactische gevechten zorgen dan de bazen uit het eerste jaar van Destiny deden.

Aangezien Court of Oryx in de Patrol te activeren is, kunnen alle Guardians die in de buurt zijn gewoon meedoen, maar degene die de Rune heeft gebruikt, krijgt de beste loot. Een voorwaarde is wel dat diegene actief deelneemt aan het gevecht. Ben je langer dan 20 seconden dood of buiten de arena, dan mislukt het event. Deze events zijn overigens in drie verschillende niveaus ingedeeld die oplopen in moeilijkheid. Tier 1 is een bossfight, Tier 2 is een combinatie van twee bosses uit Tier 1 en Tier 3 bevat unieke bosses die ook unieke wapens en uitrusting droppen. Om de hogere niveaus te mogen, spelen moet je eerst een aantal keer de lagere Tiers hebben doorlopen.

Na een aantal rondes in de Court of Oryx was de live gameplay afgelopen, maar Bungie had speciaal voor de kijkers van de Twitch-stream nog een kleinigheidje. De community was namelijk erg nieuwsgierig naar de nieuwe Raid in The Taken King. Ook werd recent duidelijk dat de Raid niet meteen speelbaar is op de dag van de release. Bungie toonde het Twitch-publiek een trailer waarin de eerste beelden te zien waren van de nieuwe Raid die King’s Fall gaat heten. De Raid gaat zich in The Dreadnaught afspelen en als we af moeten gaan op de titel lijkt het erop dat het doel is The Taken King, Oryx, te verslaan. King’s Fall zal 18 september te spelen zijn, drie dagen na de release van Destiny: The Taken King. Die tijd heb je dus om je character naar level 40 te duwen en je gear te verzamelen om Oryx te lijf te gaan.

Met de laatste livestream achter de rug is het nu wachten op de release van The Taken King op dinsdag 15 september voor de PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360. Als voorbereiding wordt volgende week patch 2.0 uitgerold om Destiny helemaal klaar te maken voor zijn tweede levensjaar.