ConcernedApe wordt uitgever van Stardew Valley

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
ConcernedApe wordt uitgever van Stardew Valley

Stardew Valley is al bijna twee jaar uit en verscheen ondertussen op bijna alle platformen. Hieronder vallen onder andere de pc, PlayStation 4, PS Vita, Xbox One en de Nintendo Switch. Deze versies van de game werden allemaal uitgegeven door het Londense Chucklefish. Op 14 december neemt ontwikkelaar ConcernedApe deze taak echter gedeeltelijk over en zal als uitgever fungeren voor de pc, de PS4, Xbox One en Vita. Voor de Nintendo Switch verandert er echter niets en blijft Chucklefish verantwoordelijk voor de uitgave van deze titel. 

De aankondiging dat ConcernedApe de uitgave van de game op pc, PS4, Vita en Xbox One overneemt kwam er via een persbericht op de officiële blog. Daar kondigde ConcernedApe oftewel Eric Barone het nieuws zelf aan. Hij zal vanaf 14 december instaan voor de verdere ontwikkeling en uitgave van deze titel. Barone vertelt verder in het bericht dat hij bij de release van Stardew Valley nog een onervaren ontwikkelaar was. Hierdoor schakelde hij de hulp in van Chucklefish. Zij staan sindsdien in voor de uitgave van Stardew Valley, het maken van de ports en de vertaling van deze titel. Als laatste bedankt Barone de Londense uitgever voor het geleverde werk.

Om zijn droom te bereiken wil Eric Barone vanaf volgende week gaan instaan voor de uitgave van Stardew Valley op bovengenoemde platformen. Dat hij dit nu kan, maakt hem enorm blij. Als laatste lezen we ook een reactie van de huidige uitgever. Zij wensen hem het allerbeste met de uitgave van de titel. Daarnaast laten ze weten dat ze nog steeds instaan voor de uitgave op de Switch en binnenkort ook op mobiele apparaten.

Als allerlaatste belooft ConcernedApe binnenkort meer details prijs te gaan geven over de toekomst van Stardew Valley.