Componist John Williams opgenomen in het ziekenhuis

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Componist John Williams opgenomen in het ziekenhuis

Een van de grootste componisten ter wereld is onverwacht opgenomen in het ziekenhuis. John Williams, die onder andere de muziek voor Star Wars, Indiana Jones en Jaws componeerde, moest eigenlijk in Engeland zijn voor een concert. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is. 

Het geplande concert in de Royal Albert Hall wordt niet afgezegd, maar tijdelijk overgenomen door de Belgische dirigent Dirk Brossé. Het was overigens vrij bijzonder dat dit concert georganiseerd werd. omdat Williams de afgelopen twintig jaar geen concerten heeft gegeven op Europees grondgebied.

John Williams werd vijftig keer genomineerd voor een Oscar en won het beeldje uiteindelijk vijf keer. De Oscar voor beste originele muziek heeft hij onder andere gekregen voor Schindler’s List, E.T, Star Wars: Episode IV, Jaws en Fiddler on the Roof. Williams werd bij het grote publiek bekend door zijn herkenbare melodieën in Star Wars, Jaws en Indiana Jones. Wat er precies aan de hand is met de zesentachtigjarige Williams is nog niet bekendgemaakt.