Competitive Mode Overwatch niet geheel zonder problemen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Competitive Mode Overwatch niet geheel zonder problemen

De Competitive Mode voor Blizzard’s Overwatch mag dan inmiddels zijn toegevoegd aan de game, maar geheel probleemloos is deze nog niet. Volgens velen zorgt de modus bij connectiviteitsproblemen voor een onterecht verlies. Blizzard is er volgens eigen zeggen hard mee bezig.

Niemand zit te wachten op een quitter in een online game. Een straf voor het vroegtijdig verlaten van een potje is dan ook een logisch gevolg. Ook Overwatch bestraft mensen die vroegtijdig een sessie verlaten. Nu kunnen connectiviteitsproblemen ook voor een abrupt einde zorgen, iets waar Blizzard rekening mee heeft proberen te houden.

Wanneer iemand binnen een bepaalde (korte) tijd weer verbinding maakt en zich terug in de sessie mengt, zou er namelijk niets aan de hand moeten zijn en zul je nergens consequenties aan moeten beleven. Het komt echter vaak voor dat een speler met connectieproblemen de sessie binnen de bepaalde tijd opnieuw betreedt, maar na winst alsnog een verlies op zijn naam krijgt geschreven.

Game director Jeff Kaplan is zich inmiddels bewust van de klachtenregen die Blizzard op de fora te verwerken krijgt en heeft dan ook persoonlijk gereageerd op een van de klagers.

jeffkaplan

We zullen dus nog heel even moeten wachten op de oplossing.