Codemasters onthult nieuwe Overlord-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Codemasters onthult nieuwe Overlord-game

Door middel van een teaser genaamd “Previously in Overlord” heeft Codemasters onthuld dat een nieuwe Overlord-game toch echt onderweg is. Deze teaser sluit mooi aan op de eerdere berichtgeving dat men bezig was met een project waar de Overlord-fans wel raad mee zouden weten.

Zoals de titel van de teaser al doet vermoeden krijgen we een samenvatting voorgeschoteld van de eerste twee delen van Overlord. De minions hebben inmiddels al twee Overlords versleten, maar zoals men zelf zegt: “Evil always finds a way”. Het kwaad waar naar verwezen wordt zal ook een nieuw gezicht krijgen, of beter gezegd vier nieuwe gezichten. Dit doet het vermoeden rijzen dat de nieuwe game een vier speler co-op zal bevatten.

Ook zien we richting het einde van de video dat de nieuwe game een top-down game zal zijn, waardoor het afwijkt van de eerste twee delen. Helemaal nieuw is het niet, de 3DS-game Overlord: Minions werd ook in deze stijl ontwikkeld. Wat naar alle waarschijnlijkheid niet verandert is het feit dat schrijfster Rhianna Pratchett weer van de partij is, gezien ze de teaser volop plugt op haar Twitter.

Aan het einde van de teaser geeft Codemasters aan dat men op 23 april, morgen dus, een aankondiging gaat doen omtrent de game. Houdt Pixel Vault dus goed in de gaten gezien wij deze aankondiging nauwlettend zullen volgen.