Codemasters kondigt DiRT 4 aan voor consoles en pc

archief
Twan Alofs op 20 januari 2020
Codemasters kondigt DiRT 4 aan voor consoles en pc

Racefans kunnen zich klaar gaan maken voor een mooi jaar. Naast Project Cars 2 en F1 2017 zal er namelijk nog een racegame verschijnen, namelijk DiRT 4. Dit maakte Codemasters vandaag bekend via een persbericht.

De game moet een verlengstuk worden van Dirt Rally uit 2016. Ook in deze game zal het dus voornamelijk draaien om off-road racen. Nieuw hierbij is dat de gamemodus Landrush terug is. Hierin kan je als een heuse Gerard van Rooij racen met trucks. Wanneer je liever voor de Tim en/of Tom Coronel-variant wilt gaan, kan dit ook door de herintroducering van buggies.

Verder kondigt Codemasters aan dat DiRT 4 een eigen stagebouwsysteem krijgt genaamd Your Stage. Als gamer kies je dan een locatie en stel je de parameters voor de route in. De game zal dan een eigen stage bouwen. Deze stage kan je dan weer delen met je vrienden zodat je samen kan kijken wie er het snelste is. Uiteraard is hier de mogelijkheid om makkelijke, moeilijke en hele technische routes te laten maken.

DiRT 4 
 Pixel Vault

Voor de Rally-fans die gewoon gas willen geven en driften, zijn er uiteraard de gewone spelprincipes. Zo is er een kampioenschap te verrijden. Deze kampioenschappen zijn in alle klassen te verrijden, maar ook het officiële FIA World Rallycross Championship maakt deel uit van deze game. In totaal kan je in deze campagne met ongeveer vijftig wagens rijden. Deze wagens zijn te besturen door een vijftal gebieden, namelijk Australië, Spanje, Michigan, Zweden en Wales.

DiRT 4 ligt op 9 juni in de winkels en zal speelbaar zijn op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Hebben jullie al weer zin in een rally-game?