Codemasters komt met twee nieuwe F1-games

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Codemasters komt met twee nieuwe F1-games

Uitgever en ontwikkelaar Codemasters heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf komend jaar met twee nieuwe F1-games op de markt zal komen. Er is dit keer gekozen om twee losse games te ontwikkelen, één voor de laatste generatie en één voor de nieuwe generatie. Beide titels komen ook op de PC uit.

F1 2014, de last-gen versie, zal op 17 oktober in de winkels liggen en op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC verschijnen. Zoals verwacht mag worden van een nieuwe editie bevat de game alle wagens, coureurs, circuits en regels van het seizoen 2014. Ook zal de game een nieuwe feature bevatten die je rijvaardigheden evalueert tijdens het spelen en op basis hiervan aanpassingen in de moeilijkheidsgraad zal suggereren.

Begin volgend jaar zal Codemasters de next-gen versie van de game op de markt brengen, welke helemaal los wordt ontwikkeld. Een precieze datum is er nog niet, maar zal aan het begin van het nieuwe F1-seizoen verschijnen. Tijdens het seizoen zullen er dan ook updates komen die meer auto’s en circuits aan de game toe zullen voegen. Hoe dit systeem precies in zijn werk zal gaan is nog onduidelijk, maar Codemasters belooft op een later moment meer duidelijkheid.